Laat je verrassen door deze unieke wijnproducties

Karas wines zijn een populaire wijnmakerij uit Armenië. Dit merk biedt aangename en moderne wijnen die ideaal zijn voor fine dining en andere gelegenheden. Dit wijnhuis gebruikt witte en blauwe druiven. Ze produceren de beste kwaliteit wijnen van verschillende druivensoorten, waaronder Cabernet, Syrah en Armeense Tannat. Deze wijnmakerij gebruikt ook westerse druivensoorten om een ​​unieke blend te creëren. Karas combineert de familietraditie, expertise en duurzaamheid om wijnen van wereldklasse te produceren. De naam van dit merk is ontleend aan het woord Karas dat Amfora betekent. Dit is een heilig vat van klei voor het maken van wijn. Als je meer wilt weten over de wijnproductie van dit merk, lees dan verder.

Karas wijnterroir

Het is gemakkelijk om aan deze wijn te komen, omdat hij veel leveranciers over de hele wereld heeft. Een van de leveranciers is Drinkrituals.nl. Na het proeven van deze wijn zul je versteld staan ​​van zijn unieke smaak. Je bent vast benieuwd hoe deze wijn gemaakt wordt. Karas verbouwt zijn eigen druiven. Dit wijnhuis heeft 400 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden liggen in de Ararat-vallei. Deze locatie heeft een vruchtbare vulkanische bodem die ideaal is voor de teelt van druiven. De wijngaarden van Karas zijn de thuisbasis van lokale en internationale druivenrassen. De voorbeelden van druiven die in deze vallei worden verbouwd, zijn Chardonnay, Kangun, Rkatsitely, Areni, Syrah, Tannat, Cabernet Franc, Ancellotta en nog veel meer. Deze druiven kunnen uitstekende witte, rode, mousserende en rose wijn produceren.

Wijnproductieproces

De creatieve medewerkers van deze wijnmakerij oogsten de druiven met de hand. Meestal begint het oogstproces van eind augustus tot oktober. De verse druiven worden gekneusd en geperst om het sap te krijgen. Mechanisch persen kan de levensduur en kwaliteit van de wijn verbeteren. De wijnmakerij Karas heeft enkele kamers met gistingstanks van roestvrij staal. De kamers voor fermentatie zijn uitgerust met een temperatuurregelaar om rode en witte wijnen te produceren. Karas produceert vele collecties wijnen, waaronder Karas Reserve Red en Classic Red, Karas Classic White en Karas Muscat.

De utstekende smaak van Karas wijn

Karas biedt rode, witte, rose en mousserende wijn. Elke wijn biedt een andere smaak en nuance. Je proeft zelfs de toon van vers fruit, kruiden en chocolade. Het biedt een goed uitgebalanceerde zuurgraad met een langdurige afdronk. De meeste wijnen uit Karas zijn blends. Voor rode Karas wijnen worden ten minste drie druivenrassen gebruikt. Dit wijnhuis verandert de verhoudingen en samenstelling van jaar tot jaar. Met zijn uitstekende kwaliteit is Karas succesvol in het introduceren van Armeense wijn aan de wereld. Probeer deze wijn dus eens om te genieten van de unieke smaak van Armeense wijn. Je kunt deze wijnen eenvoudig online bestellen bij een vertrouwde slijterij die je op internet kunt vinden!