Relatiegeschenk kopen? Wij geven je 4 redenen

Het is gebruikelijk om in de feestperiode je partners, klanten en zakenrelaties een relatiegeschenk te geven. Als waardering voor de zaken die jullie het afgelopen jaar hebben gedaan. Maar er zijn nog meer redenen te verzinnen waarom een relatiegeschenk kopen een goed idee is. In onze blog geven we je 4 redenen.

Inzetten als promotiemateriaal

Een relatiegeschenk hoeft niet altijd groot en duur te zijn. Je kunt kiezen voor makkelijke producten, zoals een goed fles wijn of een kistje wijn, maar ook voor een paraplu, aansteker of een leuke sleutelhanger. Relatiegeschenken heb je in verschillende vormen, soorten, maten en prijsklassen en welke keuze je maakt, is ook afhankelijk van je budget en wat je jouw relaties wilt schenken. Het is in ieder geval een goed idee om je relatiegeschenk te laten bedrukken, zodat je het ook als promotiemateriaal kunt inzetten.

Met een bedrukt relatiegeschenk kun je heel eenvoudig de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten en op die manier sla je dus ook twee vliegen met een klap. Een relatiegeschenk kan ook dienst doen om bijvoorbeeld een nieuw product te promoten. Verstuur een sample van je nieuwe product met een begeleidend schrijven naar je zakenrelaties en klanten en hiermee zorg je voor een beetje reuring. Met als resultaat dat ook de vraag naar je nieuwe product zal toenemen.

Relatiegeschenk kopen? Het draag bij aan een positiviteit

Een relatiegeschenk kopen draagt ook bij aan positiviteit over je bedrijf. Je relaties en klanten praten met hun klanten en partners over dit leuke geschenk dat ze van je hebben gekregen en op die manier kom je goed op de kaart te staan. Wat een positief effect teweegbrengt en zelfs voor meer klanten en partners kan zorgen. De truc is dan wel dat je voor een relatiegeschenk kiest dat indruk maakt.

Relatiegeschenk kopen als beloning

Een groot aantal bedrijven gebruiken het relatiegeschenk ook als een beloning. Bijvoorbeeld als je met een partner of een klant een uitzonderlijke prestatie hebt neergezet. Dan wil je jouw relatie niet afschepen met een goedkoop flesje wijn of een geschenk waar die niets aan heeft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor duurdere, minder dure en goedkopere relatiegeschenken die je onder je partners en klanten verdeeld. Je geeft de relatie dan het geschenk wat ook bij de geleverde prestatie past. 

Relatiegeschenk kopen om een boodschap over te brengen

Je wilt misschien met je bedrijf een boodschap overbrengen aan klanten en dat kan je doen door een relatiegeschenk kopen en te thematiseren. Ben jij bijvoorbeeld een gulle donateur van een goed doel? Dan kan je bijvoorbeeld uit naam van jouw partner een donatie doen en dat bij hem of haar kenbaar maken. Soms kun je ook met een cadeau vertellen dat jouw bedrijf groen onderneemt. Of dat je trots bent dat jouw bedrijf in een bepaalde regio of streek onderneemt. Dan kun je bijvoorbeeld een relatiegeschenk kopen op Kerstpakettenxl.nl en uitbreiden met een streekproduct of kies voor een duurzaam relatiegeschenk als je wilt bewijzen dat het milieu je aan het hart gaat.