Wanneer investeren in koelcellen?

Als je een restaurant hebt of een eetcafé of snackbar dan heb je veel spullen die je het beste koel kunt bewaren. Dat geldt niet alleen voor de groente, zuivel, vlees, vis en fruit die je binnenkrijgt om te bereiden. Het geldt ook voor producten die je al gegaard hebt of gebakken en die je op voorraad houdt om later te kunnen serveren. Als je veel voorraad nodig hebt en veel bereide producten moet bewaren kan het handig zijn om al die spullen in koelcellen te bewaren. Het is een investering die heel erg de moeite waard kan zijn. Voorwaarde is wel dat je voldoende ruimte hebt in je zaak om een model te plaatsen. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van een dergelijke koeling en wanneer het de moeite waard is om erin te investeren. Lees snel verder als je op zoek bent naar slimme oplossingen om spullen te koelen.

Voldoende ruimte in je zaak met koelcellen 

Koelcellen in je zaak is heel fijn als je veel spullen koel moet bewaren en dat op een gestructureerde manier wilt doen. Het grote voordeel van een dergelijk model is dat je alle ruimte hebt voor al je spullen en dat je het exemplaar slim kunt inrichten en naar je eigen smaak. Je kunt er rekken inzetten en verschillende zones maken. Zo kun je alle groenten bij elkaar bewaren en alle vleeswaren afzonderlijk bewaren. Ook kun je een gedeelte van de kast inrichten voor voorbereide producten zoals gegrilde groente of voorgekookte pasta. Dan heb je goed overzicht over de inhoud van het model en weet je zeker dat alle producten op de juiste manier gekoeld blijven.

koelcellen bij grote voorraden

Koelcellen zijn erg handig als je grote voorraden hebt die gekoeld moeten blijven. Het alternatief is een aantal koelkasten naast elkaar zetten. Dat is een stuk minder werkzaam voor je mensen. Als je de ruimte hebt is het veel fijner om al je koelproducten bij elkaar in een grote gekoelde ruimte te bewaren. Dan hoef je alleen de grijpvoorraad voor een dag bij de hand de houden in afzonderlijke koelingen. Het voordeel is dat de rest van je producten goed gekoeld blijven omdat je niet steeds de deur van de koeling hoeft open te doen.

Hoge benodigde capaciteit

Met koelcellen haal je een power house in huis. Het is een apparaat dat doet waar het voor bedoeld is en dat is zorgen dat jouw producten goed gekoeld blijven. In dit type apparaat blijft de temperatuur veel beter op temperatuur dan bij een gewoon staand model. Daarbij hebben deze modellen zoveel power dat ze ook blijven functioneren als de buiten temperatuur flink omhoog gaat. Als het regelmatig erg warm wordt in je keuken, kan het handig zijn om te kiezen voor een model met extra capaciteit.

koelcellen voor delicate producten

Koelcellen doen het goed als je veel delicate producten koel wilt houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kwetsbaar fruit zoals frambozen en aardbeien en bereide producten. Die blijven in dit type veel beter bewaard dan in een gewoon model.

Heb je meer nodig? Dan kan een wijnkoelkast handig zijn!